Павлин Петров: За нас е в много важно бързо да се издаде правилник за работа по време на пандемия

В предаването „Темите“ по ТВ Европа съпредседателят на БАЗ, Павлин Петров гостува с коментар и анализ по темата за новото затваряне на заведенията от 22 март.

„Ние не сме съгласни с това затваряне, но този път, за разлика от предишните, няма да бъдат затворени само заведенията, а има около 60 други бизнеса, които със заповед ще спрат да функционират.“, каза Павлин Петров. „Ние работим от две седмици. При нас няма разпространение на заразата. Няма установени огнища. Експертите не могат да ни убедят, че разпространението на коронавируса се случва на територията на заведенията“.

Петров споделя още, че всички мерки в обектите са спазени. Бизнесите са инвестирали допълнително и осигуряват предпазни средства на своите служители и клиенти, за да бъде спазен стандарта на работа по време на пандемичната обстановка.

„За да бъде едно заведение конкурентноспособно и да привлича гости, трябва да е по-чисто и по-подредено от аптека. И това е девиз на всеки един инвеститор в този бранш.“, споделя Павлин Петров. Дори и в ситуация, в която няма пандемия няма как заведенията да привличат имаме клиенти, ако няма спазени хигиенни и здравни изисквания.

Вижте цялото интервю по-долу.