Ресторантьори: Клиентът, платил 500 лв. за пържоли, търси реклама

Малко са инспекторите в КЗП, това забавя проверките, обясни Антоан Атанасов

„Такъв тип меса се продават на грамаж, защото в магазина цената им за кг стига до 400 лв.”. Това заяви Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията, в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Участието му е по повод случая с платени около 500 лв. за три стека в заведение на нашето Черноморие. Според него клиентът се опитва да си прави реклама за сметка на заведенията.

Антоан Атанасов от Асоциация „Активни потребители“, който също бе в студиото, каза, че много малко са инспекторите на потребителската организация. Това забавя проверяването на отделни случаи.

По повод думите на депутата Станислав Балабанов от ИТН, че са предприети стъпки към връщане на ДДС за заведенията на 20 процента Алибегов се разсмя. Той потвърди, че са имали среща с депутати от ИТН по повод предложенията в Бюджета. Целта на срещата е била лобиране да не минат на второ четене предложенията за касовата бележка, за заплащане на заплатите в сектора само по банков път.

Припомняме, идеята за касовата бележка е, ако се нахраните в ресторант, но не ви предоставят касов бон, да може да си тръгнете без да платите.

Целия разговор гледайте видеото