Павлин Петров: Ако трябва да работим само с ваксинирани клиенти, ще останем без посетители

„Ние не искаме да бъдем бизнеса, който се използва, за да се стимулира ваксинацията, при положение че не виждаме да има друг ясен план хората да се ваксинират.“, това сподели пред БТВ Павлин Петров, съпредседател на Българска асоциация на заведенията.

„Ако ние трябва да продължим да работим само с ваксинирани клиенти и само с ваксинирани клиенти, на практика ще останем без посетители и от друга страна не смятаме, че това е правилно – точно ресторантьорският бизнес да плати цената за провалената ваксинационна кампания за момента.“, добави още Павлин Петров.

Работата на всички заети в сектора на заведенията е да предлагат добри продукти и услуги на клиентите си. Служители и собственици нямат правомощията да проверяват всичките си клиенти дали имат ваксинационен сертификат или други доказателства за прекаран коронавирус. При положение, че планът бъде приложен, за заведенията това ще бъде пореден удар – ще намалеят посетителите и много служители ще напуснат. Браншът губи човешки ресурс ежедневно, а без заети лица няма как този бизнес да просъществува.

Вицте цялото изтервю в сайта на БТВ ето тук.