БАЗ се присъединява към кампанията на МЗХГ

БАЗ призовава своите членове, управляващи заведения за хранене, да зареждат продукти само от български производители

Много българи ще отбележат с приятели или роднини празниците в различни заведения за хранене в цялата страна. През последните години се утвърждава и традицията новогодишната нощ да се посреща с тържествена трапеза в ресторант. Ето защо Българската асоциация на заведенията призовава своите членове да използват за празничните ястия по възможност продукти от български производители. По този начин организацията се присъединява към кампанията, която провежда Министерството на земеделието, храните и горите „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти“. Според председателя на асоциацията Ричард Алибегов инициативата трябва да бъде подкрепена не само от потребителите, но и от българските заведения, които редовно зареждат много по-големи количества продукти.
Българските продукти са много качествени и приготвените с тях ястия винаги се отличават с вкуса си. Това твърдят готвачите от известни заведения, членове на организацията в цялата страна. За съжаление, в много случаи българските продукти са по-скъпи, което принуждава собствениците на заведения да купуват вносни.
Включването на асоциацията ще доведе до реален положителен ефект от кампанията и резултатът от нея ще бъде много по-осезаем за производителите.
Според членовете на БАЗ кампании като тази на МЗХГ трябва да бъдат по-чести, за да напомнят и на потребителите за ползите от здравословното хранене.