Благодарствено писмо от БАЗ до министър-председателя, министър на финансите и НАП

Във връзка със спирането на Наредба Н-18 Българска асоциация на заведенията отправи благодарствено писмо към институциите. Ето какво гласи то:

„До господин Бойко Борисов
Министър-председател на Република България

Уважаеми господин министър-председател,

Като председател на Българската Асоциация на Заведенията бих желал от свое и от името на организацията, която представлявам, да Ви благодаря за отношението, което демонстрирате към исканията на малкия и среден бизнес. Благодарение на личната Ви намеса бе стопирано въвеждането на спорните текстове в наредба Н-18 и стартира реален диалог между бизнеса и държавата.

Очаква ни много работа, но след Вашето нареждане текстовете да не влизат в сила, докато не бъде постигнат консенсус, можем далеч по-спокойно да се фокусираме върху прецизирането им. От своя страна ние Ви уверяваме, че сред основните ни приоритети е изсветляването на сивия сектор в българския бизнес. Това е проблем и за всички нас, които работим и плащаме заплати и данъци в България.

Използвам случая да изкажа своята благодарност и към министъра на финансите господин Владислав Горанов и ръководството на НАП за организираните дискусии, като вярваме, че добрата работа между нас ще продължи.

Многократно сме заявявали, че не сме ангажирани политически и нямаме политически искания. За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Смятаме обаче, че когато се вземат реални решения за решаване на поставените от нас проблеми това трябва да бъде оценено.

Надяваме се възможно най-скоро да стигнем до конкретни резултати, които да Ви представим.

 

Председател на БАЗ,
Ричард Алибегов“