Мариана Николова благодари на българите, избрали да почиват на родното Черноморие

„В обръщение по повод Световния ден на туризма – 27 септември, заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова благодари на българите, избрали да почиват у нас, както и на всички хотелиери и ресторантьори, които отвориха своите обекти и въпреки загубите не върнаха нито един турист.“ пише вестник „Труд“.

По думите и’ в този най-непредвидим период се е случило нещо прекрасно, а именно това, че българите са избрали да почиват в своята страна, да подкрепят родния туризъм и да преоткрият уюта да бъдат у дома. Това се доказва и от данните на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), според които сънародниците ни са осъществили над 2,5 млн. туристически пътувания у нас от началото на годината, а чужденците – близо 1,100 млн. пътувания.

2020 година е най-трудната година за световния туризъм. Пандемията от коронавирус предизвика натиск върху икономическото състояние на туристическия бранш. Непридвидимите времена предизвикват кризи, които обаче могат да бъдат преодолени с общи усилия и работа.