Членове на Българската асоциация на заведенията, с достойна постъпка в борбата срещу коронавируса

Взехме важно решение да се включим в битката срещу COVID-19, като предложим безвъзмездна помощ на Община Бургас и областния кризисен щаб! Сега е времето заедно да се преборим, защото тази битка ще бъде много тежка!

Публикуваме пълния текст на писмото ни без редакторска намеса:

До г-н Вълчо Чолаков
Областен управител на Област Бургас

До г-н Димитър Николов
Кмет на Община Бургас

До д-р Георги Паздеров
Ръководител кризисен щаб към Община Бургас

Уважаеми господа,

Осъзнаваме сериозността на цялата ситуация, създадена от неконтролируемото разпространение на COVID-19. Изцяло подкрепяме сериозните превантивни мерки, които бяха наложени от страна на държавата и в частност на Община Бургас. Категорично смятаме, че създалата се ситуация в целия свят изисква пълна мобилизация на всички нива в България. Държавата предприе крути мерки и сме на мнение, че те трябва да бъдат изцяло подкрепени от всеки един гражданин, от всеки един бизнес, от всеки един българин! Сега не е моментът да задръстваме държавата със своите искания, а да бъдем неин партньор! Несъмнено в този момент е най-важно да бъде обезпечено лечението, настаняването и цялостната организация, която е необходима, за да бъдат поети всички хора, които имат симптоми на този опасен вирус. Това ще бъде ключово за преодоляването на тази критична ситуация.
В тази връзка се чувстваме съпричастни да предложим следната помощ на Община Бургас и на кризисния щаб. Готови сме да предоставим абсолютно безвъзмездно цялата ни материална и леглова база, която да бъде използване за нуждите от настаняване на диагностицирани с COVID-19. Хотел „Utopia Forest” е разположен в сърцето на парк „Росенец“, само на 15 минути с превоз от Бургас. При необходимост от страна на Община Бургас и невъзможност болничните заведения да поемат всички нуждаещи се от лечение, сме готови с ваша помощ да преструктурираме хотелския комплекс и да го пригодим за настаняване на нуждаещи се от лечение на COVID-19. В тези трудни времена е време да се обединим, както никога до сега, така че се надяваме с тази наша евентуална помощ, да повлияем на повече хора да се включат и да помогнат на държавата в тази трудна борба.
Описваме Ви с какви помещения разполагаме, които при необходимост ще предоставим на Община Бургас и на общинския кризисен щаб:
– 15 помещения с площ 22 кв/м + самостоятелен санитарен възел
– 4 помещения с площ 40 кв/м + самостоятелен санитарен възел
– 1 помещение с площ 65 кв/м + самостоятелен санитарен възел
– 6 помещения с площ 85 кв/м + самостоятелен санитарен възел
– 1 помещение за хранене (ресторант) с площ 200 кв/м

При нормално настаняване базата ни може да поеме до 80 души, но при преразпределение и кризисно настаняване тази бройка ще е по-голяма!

При необходимост молим да се свържете с нас, за да отговорим на евентуални въпроси. В заключение можем да кажем, че изразяваме незабавна готовност за среща с общинския кризисен щаб и започване на незабавна съвместна работа.

С уважение
Кристиян Киров
Управител на „Ворик Груп“ ЕООД

Ние от БАЗ вярваме, че чрез личната отговорност, ще решим огромната колективна заплаха!