Ричард Алибегов: Ние държим да подсигурим и запазим персонала си

Ричард Алибегов, председател на БАЗ, сподели в интервю пред marica.bg относно развилата се ситуацията с разпространение на COVID-19.

„Очакваме и се надяваме най-вече на опрощаване или намаляване на осигуровките на персонала. Пред нас, ние все пак сме отговорен бизнес, не стои въпросът просто да освободим хората си. Защото няма кой да ги наеме, при положение че целият бранш със заведения е изправен пред предизвикателство. Това означава да поставим тези хора в безизходица. Те трябва да обслужват кредити, лизинги, трябва да си плащат тока, да си купят храна, лекарства. А няма да имат с какво.“, сподели Ричард Алибегов.

За опасенията на собственици и служители в заведенията, за грижата, която собственици и мениджъри полагат да защитят персонала си можете да прочетете ето тук.

Ричард Алибегов е председател на Българската асоциация на заведенията и собственик на верига ресторанти „Рафи“. Асоциацията е независима неправителствена организация. В нея членуват лица и фирми, управляващи заведения за хранене и развлечения от цялата страна. Целта на обединението е защита на интересите на сектора, иницииране на обществен дебат законодателни промени, които да осигурят спокойното и регулирано развитие на бизнеса с правила, валидни за всички участници в бранша. Асоциацията работи за ограничаване на спекулациите относно законността на дейността в сектора и утвърждаване на добрата репутация на бранша.