ОБЯВЕНИ ПРОТЕСТИ ПО ГРАДОВЕ

ОБЯВЕНИ ПРОТЕСТИ ПО ГРАДОВЕ:
РУСЕ:
Свобода за Бизнеса! Митинг-шествие в гр. Русе на 07.09.2021г. от 14:30ч.
Сборен пункт: пред градските хали.
Стачката ще се проведе на 7 септември от 14:30ч. до 17 часа. Предвидени са 500 плаката за всички обекти, които няма да работят в тези часове, поканени са браншови организации: казина и игрални зари, фитнес зали, танцови дружества и таксиметров превоз.
Предвидено е затваряне на възлови кръстовища, шествие по главната улица, поканен е и областният управител на Русе, заяви още Иванчев.
Сборният пункт на стачкуващите е Халите, след това ще има шествие по ул. „Александровска“ до Общината. Такситата ще блокират пътното платно пред Халите и ул. „П.Д. Петков“.
ДОБРИЧ:
Протест „Свобода за бизнеса“ на работещите в заведенията ще се проведе в Добрич на 7ми септември. Градът ще се включи в протестите против мерките срещу Ковид-19, които се организират от Българската асоциация на заведенията, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Сдружение на заведенията в България.
Заведенията няма да работят от 15.00 до 17.00 ч. Начало на протеста ще е на площад “Демокрация”. В 15.00 ч. от там ще тръгне шествие, което ще премине край Община Добрич и ще продължи по централната част на града, за да завърши с блокиране на кръстовището до “Бакарди”. Организаторите очакват разрешителните за мирния протест, както и подкрепа от всички браншове.
ХАСКОВО:
Място: гр. Хасково
Дата: 07.09.2021г.
Час: 16:00ч.
Сборен пункт: пред сградата на РЗИ
Протестът е подкрепен от регионалните структури на всички браншови асоциации от Кърджали, Стара Загора, Харманли, Свиленград и Димитровград.
КОЗЛОДУЙ:
вторник, 07.09.2021г.
Протест от 15:00ч. до 17:00ч.
Сборен пункт: Ул. Тимок 2, пред Агенцията по безопасност на храните.
Следва шествие за затваряне на пътя до АЕЦ Козлодуй.
СОФИЯ:
08.09.2021 г., 15 ч.
„Площад Народно Събрание“.
Търпението ни се изчерпа! Българският бизнес иска да работи, за да храни семействата си! Свидетели сме на имитация на мерки, които удрят първо тези, които сме избрали да останем и да се развиваме в България! Сътворени от назначения временен здравен министър Стойчо Кацаров! И никакви компенсации за отнетото ни конституционно право на труд!
Границата е премината и сега защитаваме правата си на улицата! Много български градове вече дадоха пример и излязоха на площада, организирани от Сдружението на заведенията в България, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Българската асоциация на заведенията. Благодарим на всички колеги за активността!
Ред е на големия ни национален протест в София!
Ударени от временното правителство са не само хотелиерският и ресторантьорски бранш, но и множество други сектори! Затова и към нас се присъединяват още много браншови организации!
Участие в протеста вече са заявили Конфедерация на автобусните превозвачи, Асоциация на игралната индустрия, Съюз на частните театрални школи, Съюз на организациите за любителско изкуство, Увеселителни центрове и детски парти центрове в България.
Всеки, които иска да защитава правото си на труд и нормално съществуване е добре дошъл. Убедени сме, че цифрата на организациите, които ще ни подкрепят ще расте с всеки изминал ден!
На 8 септември, всички на площад „Народно събрание“!
Ща бъдем по улиците в страната до постигане на справедливите ни искания!