Нови мерки в Европа – всички по домовете, навън само за храна и лекарства

Сръбските власти затягат мерките за борба с коронавируса, но все още не планират въвеждането на вечерен час, заяви премиерът Ана Бърнабич, предадоха световните агенции.

Днес сръбското правителство проведе специално заседание във връзка с ковид кризата, като на този етап реши да забрани работата на ресторанти, кафенета, нощни клубове, търговски центрове и магазини от 21.00 вечерта до 5.00 часа сутринта. Изключение правят аптеките, доставката на храни и бензиностанциите.

Новите мерки влизат в сила от 17 ноември и ще действат засега до 1 декември. Ако тези ограничения не дадат резултат, следващото решение ще е за вечерен час, предупреди Бърнабич.

Гърция забрани през следващите дни събирания на повече от трима души на фона на предстоящата годишнина от студентските бунтове от 17 ноември 1973 г., довели до падането на военната диктатура, предаде АФП.

В случай, че политически партии и отделни лица не спазят нареждането и организират масови събирания, те ще бъдат глобявани съответно с 5000 и 3000 евро, а всеки участник ще трябва да плати глоба от 300 евро.

Това съобщи в статия OFFNews. Цялата статия четете тук.