Марияна Николова: Търсим най-добрите решения за хората и бизнеса

Нови 552 млн. лева за антикризисни мерки ще помогнат на предприятията, споделя вицепремиерът по икономическа политика и министър на туризма Марияна Николова.

В интервюто си за в-к „24 часа“ тя споделя, че работата на Министерство на туризма е фокусирана върху това да отговаря на текущата икономическа и епидемична обстановка и да действията да бъдат с цел приспособяване спрямо динамиката , която наблюдаваме в сектор туризъм. Недопускането на фалити е основна задача.

Марияна Николова сподели още, че работата на т.нар. Консултативен съвет има за цел да събере на едно място управляващи, представители от бизнеса, експерти и чрез диалог да се търсят най-добрите решения за хората и бизнеса. С общи усилия се постига преодоляването на последиците от пандемията и планирането би се оказало по-добро и по-лесно, когато бъдат изслушвани всички страни. Целта е да се минимилизират щетите, което би било и своеобразен успех. Прогнозите за предстояшия есенно-зимен туристически период не са оптимистични, но ще се работи за намаляване на загубите.