Затварят нощните заведения в курорта „Албена“

Първите чартъри с туристи за Северното Черноморие кацнаха във Варна преди дни. Част от германските гости са настанени в курорта Албена, където мерките за сигурност са едни от най-строгите. Те започват още от бариерата на вилното селище, където всеки автомобил и превозно средство се дезинфекцира. На плажа също всяка сутрин има дезинфекция на чадъри и шезлонги. Цялостната дезинфекция се извършва ежедневно и регулярно.
Христо Пенев – зам. директор експлоатация в „Албена“ АД, съобщи пред БНТ, че на 01.07 е взето решение да бъдат затворени всички нощни заведения в курортния комплекс. По този начин ще се намали струпването на много хора.

„Всички помещения са обработени с нанотехнология, която е немска, иновация е в Германия за 2019 година №1. Отделно, всяко помещение, където се настаняват гостите ни, първо се дезинфекцира с тази технология, след това с препарати и преди настаняването на гостите допълнително се минава цялото помещение за дезинфекция“, обясни той.

Гостите биват обслужвани по бюфет масите, като има и обособени места, където ако желаят туристите могат да се самообслужат, използвайки ръкавици. Всички прибори са индивидуално опаковани.

На тенис кортовете задължително всички топки се дезинфекцират, отделно машината, с която се събират те, също е дезинфекцирана. „Стараем се да намалим до минимум контакта на госта до ключови повърхности, при които има възможност да има полепване на вируса“, допълни Христо Пенев.
Според него интересът към Албена всеки ден е все по-гоголям.

Старши мениджър продажби в „Албена” АД Велина Гюмова заяви, че в момента в комплекса има около 2500 човека. „Вече имаме 8 работещи хотела. Поели сме ангажимент да не запълваме базата на 100%. На 27 юни пристигнаха първите немски гости, а вчера и първите гости от прибалтийските пазари“, допълни тя