ДЕКЛАРАЦИЯ от Българска асоциация на заведенията

Свидетели сме на поредна атака срещу бизнеса от общинския съветник Борис Бонев.

Българска асоциация на заведенията изразява своето възмущение от поредната атака срещу български бизнес на общинския съветник в София Борис Бонев.
Във Фейсбук страницата на „Спаси София“ е публикувано видео на Бонев, придружено с текст, в който откровено се твърди, че на бул. „Витоша“ се извършва незаконно строителство от страна на наш колега. В тази връзка, заявяваме, че показаната във видеото временна постройка е напълно законна и има издадени всички необходими разрешителни от Направление архитектура и градоустройство на Столична община, които прилагаме.
Считаме за изключително несериозно, общински съветник да се появява неочаквано на частен обект и да изисква информация от намиращите се на него работници. Време е господин Бонев да разбере, че той вече е официален представител на Столичния общински съвет, а не граждански активист, който обикаля из София и залива социалните мрежи с неверни твърдения. Ако е имал съмнения за законността на показаната от него постройка, има установен законов ред, по който това да бъде установено. Още повече, като общински съветник, неговият път към необходимата му документация, би трябвало да бъде сравнително кратък.
Българска асоциация на заведенията категорично заявява, че е „за“ спазването на всички закони на Република България, но няма да позволи да бъде петнено доброто име на нейните членове с неверни клеветнически твърдения.

Председател на БАЗ,
Ричард Алибегов
(0878 80 06 11)