БХРА, БАЗ и СЗБ: Щом „зеленият сертификат“ не важи за Парламента, да отпадне навсякъде.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразяват искреното си учудване и несъгласие с решението на депутатите – в Народното събрание да се влиза без „зелен сертификат“!
Считаме това за откровена подигравка със страдащия бизнес и за нагла проява на двоен аршин! Докато уж щяхме да променяме държавата към по-добро, ни се каза, че сме втора категория хора! Че правилата важат за нас, но не и за тези, които сме избрали да ни управляват и да защитават интересите ни.
Изумени сме, че изобщо се проведе такава дискусия. В момент, в който държавата се тресе от кризи, нашите избраници вместо да решават реалните проблеми, загубиха дни в разправия да важат ли за тях правилата или не.
В Народното събрание работят над 800 души. Освен работата им в сградите на Парламента, те ходят на пресконференции, събития, срещи с избирателите. И сега нагло ни заявяват, че те са безопасни, а ние и нашите деца – опасни!
Слушахме за предстоящи кампании за повишаване нивото на ваксинация и доверието във ваксините. И в този момент мнозинството в българския Парламент даде „личен пример“ като си гласува да бъде над обикновените граждани и да не спазва правилата!
Нашият бизнес загива! Фалитите са ежедневни! Все още оцелелите са на ръба! И една от причините е, че спазваме правилата, които ни бяха наложени. Въпреки, че бяхме излъгани за начина, по който „зеленият сертификат“ ще влезе в България.
И сега отново се чувстваме излъгани и предадени. Като български работодатели, граждани и гласоподаватели!
Заявяваме категоричното си виждане – щом в Народното събрание „зеленият сертификат“ няма да важи, задължително да отпадна като за изискване навсякъде!
Омръзна ни тежестта на здравната криза да се поема само от българския бизнес. Предстои ви да правите бюджет. И явно не осъзнавате, че скоро няма да има кой да ви плаща данъци…