БАЗ и СЗБ: Всеки има право на протест, но без да пречи на останалите граждани и на бизнеса да работи

Ние от БАЗ зачитаме правото на граждански протест, но не подкрепяме блокади, които пречат на свободното придвижване на граждани и правото на бизнеса да работи.

Ситуацията, в която се намира бизнеса, е тежка и последиците от коронавируса тепърва ще се отразяват. Важно е да се обединим и да не се възпрепятстваме един друг в правата си да работим, да се движим свободно и да изразяваме мнение.

Като работодатели и граждани ние силно усетихме последствията от затрудненото движение в София и другите големи градове, където наблюдавахме блокади. Това рефлектира пряко върху много хора, както и върху бизнес средата у нас. Освен затрудненото прибиране или отиване на работа, видяхме и икономическо отражението на блокадите, а именно отменени резервации в ситуация, в която сме на ръба на оцеляване.

Уважаваме правото на всеки да изразява своето мнение, но нека то не бъде за сметка на нечии други права и бизнес, с който се изхранват семейства и домакинства.

Отразена позицията ни можете да откриете в следните медии:

https://blitz.bg/obshtestvo/baz-i-szb-vseki-ima-pravo-na-protest-no-bez-da-prechi-na-ostanalite-grazhdani-i-na-biznesa-da-raboti-normalno_news762583.html?pr3vi3w=true

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2796224

https://www.24chasa.bg/novini/article/8886798

https://bntnews.bg/news/zavedeniyata-nastoyavat-sluzhitelite-na-otkrito-da-rabotyat-bez-maski-1068389news.html